Meest gestelde vragen

Algemeen
  1. Waar is Vexcolt Europe actief?

    Vexcolt Europe is wereldwijd actief en heeft hoofdkantoren in:

    • Europa
    • Midden Oosten
    • Afrika
    • Azië

  2. Wat doet Vexcolt Europe?

    Vexcolt Europe is een full service advies- en productiebedrijf met als specialisme dilatatieprofielen. Onze adviseurs helpen u met de keuze voor de dilatatieoplossing die voor uw project het meest geschikt is. Neem gerust vrijblijvend contact op voor informatie.

  3. Kan ik een exemplaar van het Vexcolt Europe Handboek ontvangen?

    Het Vexcolt Europe handboek is een compleet overzicht van producten op het gebied van dilatatieprofielen met tevens aandacht voor waterbestendigheid, brandwerendheid en andere aanvullende aspecten.

    U kunt het handboek aanvragen door dit formulier in te vullen.

  4. Waar kan ik profielen bestellen?

    U kunt het beste contact opnemen met onze specialisten via de website of telefonisch: +31 (0)20 45 33 444. Dan kunnen wij er ook zorg voor dragen dat u het beste profiel kiest voor uw situatie op economisch, praktisch en esthetisch vlak.

  5. Wat zijn de prijzen van de profielen?

    Een richtprijs kan worden aangeboden zodra wij een aantal factoren inzichtelijk hebben. Wij raden u aan om contact op te nemen met ons om te bepalen welke profielen voor u geschikt zijn. Daarna kan er worden berekend waar deze moeten komen, in welke hoeveelheden en welke factoren daarbij van belang zijn. Tot slot kan een project-specifieke oplossing aangeboden worden.

  6. Kunnen de profielen binnen en buiten worden geplaatst?

    In principe kunnen de meeste profielen binnen en buiten worden geplaatst maar zijn enkele profielen specifiek ontworpen voor gebruik in binnensituaties (bijvoorbeeld met tapijt) of juist voor buiten (dakprofielen).

  7. Waarom spreekt men vaak van vloerdilataties in plaats van wanddilataties?

    Omdat een vloerdilatatie altijd bepalend dient te zijn voor de locatie van de wanddilatatie. De wanddilatatie moet altijd aansluiten op de vloerdilatatie. Het bepalen van het vloerprofiel is daarom altijd leidend ten opzichte van een wandprofiel.

Technisch
  1. Wat is een dilatatieprofiel?

    Een dilatatieprofiel is een profiel dat aan weerszijden van een bewegingsvoeg wordt geplaatst om krachten en/of bewegingen op te vangen die ontstaan tijdens en ná de bouw. Vexcolt Europe onderscheidt twee groepen: microdilataties en macrodilataties. Lees verder in onze blog voor meer informatie.

  2. Wat is het verschil tussen een micro-en een macrodilatatieprofiel?

    Een microdilatatie is altijd een beperkte inkeping in een vloerveld. Microdilataties komen voornamelijk voor in vloeren, en slechts in zeer beperkte mate in wanden. Een macrodilatatie is altijd een volledige doorsnijding tussen twee onafhankelijk bewegende constructiedelen. Macrodilataties komen voor in alle constructie-onderdelen: vloeren, wanden en daken.

  3. Waarom moet ik dilateren?

    Wanneer u geen rekening houdt met de krachten die vrijkomen tijdens en gedurende de ingebruikname van een gebouw, kunt u er van uit gaan dat er willekeurige scheurvorming ontstaat. In het algemeen kunt u stellen dat door te dilateren u kunt bepalen waar de vloer beweegt zodat willekeurige scheurvorming voorkomen kan worden. Afhankelijk van belasting en beweging hebben wij specifieke oplossingen ontworpen. Zo hebben wij microdilatatieprofielen om dagelijkse temperatuurschommelingen op te vangen.Tevens hebben wij een grote range aan macrodilatatieprofielen om grovere bewegingen te faciliteren. Tot slot hebben wij ook specialistische profielen voor gebieden met seismische activiteit.

  4. Is elke vloer geschikt voor dilatatieprofielen?

    In principe heeft Vexcolt Europe voor elk type vloer geschikte dilatatieprofielen. Voor vloeren met harde afwerkingen zoals keramische tegels hebben wij micro-en macrodilatatieprofielen die de tegelrand ondersteunen en beweging zowel naar binnen als naar buiten opvangen. Voor industriële vloeren hebben wij all-metal profielen voor zware belasting. Daarnaast hebben wij aanvullende producten voor brandwerendheid, waterbestendigheid, reparatiewerkzaamheden, statisch-electrische toepassingen, etc. Ook hebben onze specialisten ervaring  met complexe vloersystemen waaronder vloeren met vloerverwarming of andere technische installaties die van belang zijn voor de juiste profielkeuze. Neem gerust contact op voor vrijblijvende technische informatie.

  5. Wat is een vloerveld?

    Vloervelden zijn onderverdelingen van een vloer op basis van berekeningen met diverse variabelen zoals thermische uitzetting van de gebruikte materialen en omgevingsomstandigheden zoals weer, temperatuur en gebruik. Door grote vloeren op te delen in kleinere vloervelden wordt er voorkomen dat de vloer en diens afwerkingen willekeurig scheurt.

  6. is kit geschikt als dilatatievulling?

    Kit is met name op de lange termijn ongeschikt als dilatatievulling. Kit is de verzamelnaam voor materialen die gebruikt worden voor verlijming of als afdichting. Soms wordt er een kit toegepast om een lege voeg te dichten. Zo lijkt de opening gesloten en toch flexibel. Maar kit heeft een aantal kenmerken waardoor het ongeschikt is als dilatatievulling. Door gebrek aan zijwaartse steun zullen harde afwerkingen vaak breken onder de stoot- of gebruiksbelasting op die vloer. Daarbij zijn kapotte afwerkingen gevaarlijk in verband met struikelgevaar. Een kit blijft na opdrogen een periode plastisch. Kitvoegen zijn hol. Vuil hoopt zich op in de voeg en door de ronding zijn de voegen zeer slecht schoon te maken. Dit geeft een hygiëne probleem en het vuil accentueert de voeg waardoor deze zichtbaar wordt. Er zijn veel factoren die de kwaliteit van een voegkit nadelig kunnen beïnvloeden. Denk aan een incorrecte maatvoering, onjuiste verwerking, foute rugvulling, slechte hechting. Kit is slecht bestand tegen belasting: naaldhakken, winkelwagens en andere belasting maken snel kit kapot.

  7. Hoe installeer ik een dilatatieprofiel?

    Bij elke levering van een product ontvangt u de verwerkingsvoorschriften. Daarin staat precies beschreven welke materialen u nodig heeft en welke voorbereidingen u dient te treffen. Stap voor stap staat beschreven hoe het profiel vervolgens wordt geïnstalleerd. Wij raden u echter aan gebruik te maken van gecertificeerde installateurs om er zeker van te zijn dat de profielen correct worden aangebracht.

  8. Wat is waterbestendigheid?

    Onder waterbestendigheid verstaan we een aantal niveau’s van waterafdichting. Dit kan variëren van weinig vocht waarbij het dilatatieprofiel zelf voldoende afdicht tot grote hoeveelheden water waarbij speciale EPDM membranen worden toegepast die dit kunnen afvoeren zodat de constructie volledig waterbestendig is. Bekijk onze producten voor meer informatie of neem contact op met één van onze specialisten voor vrijblijvend advies.

  9. Moet mijn profiel brandwerend zijn?

    Voor ruimtes die brandwerend moeten worden gemaakt (omdat er een brandwerendheidseis wordt gesteld of omdat de ruimte onderdeel is van een brandcompartiment) hebben wij drie speciale producten ontwikkeld. Uitsluitend met systemen zoals de FireFlex kan worden voldaan aan deze eisen. Indien er sprake is van een eis met betrekking tot lage rookontwikkeling hebben wij een alternatief gecertificeerd materiaal beschikbaar. Neem gerust contact op voor meer informatie.

  10. Hoe bepaal ik welke profielen ik moet kiezen?

    Dilateren is vaak dermate specialistisch van aard dat na een gesprek met de klant soms blijkt dat een ander profiel beter geschikt is voor zijn/haar situatie. Dit kan op economisch vlak, maar is vaak technisch van aard. Soms is het  praktisch niet mogelijk een bepaald profiel te gebruiken omdat het een renovatie betreft of dat het te lastig zal blijken om te installeren in de huidige situatie. Wij raden daarom altijd aan om vrijblijvend te informeren naar het technisch advies van onze specialisten. Concreet betekent dit dat er moet worden gekeken naar de situatie, de eisen en de omstandigheden. Wij helpen u graag bij uw keuze.

  11. Hoe moeten de profielen worden gereinigd?

    In principe moeten dilatatieprofielen gereinigd worden met pH-neutrale schoonmaakmiddelen maar aangezien er in de praktijk vele situaties mogelijk zijn, raden wij aan om contact op te nemen met onze specialisten. Reinigingsvoorschriften en onderhoud voor RVS, aluminium, flexibele inlages zijn verkrijgbaar op verzoek. Daarin gaat Atec dieper in op corrosie RVS in binnen-en buitensituaties. Tegelvloeren, aluminiumprofielen en algemene reinigingsmethodes komen hier ter sprake.

  12. Is er veel onderhoud aan de profielen nodig?

    In principe is er weinig onderhoud nodig aan profielen mits er voldaan is aan een goede voorbereiding en een correcte installatie onder de gegeven gebruikssituatie. Voor specifieke profielen zijn er mogelijkheden om onderdelen te reinigen en/of te vervangen bij schade. Laat u vooraf goed informeren over de gebruikssituatie en dan zal in de praktijk het onderhoud zich tot een minimum beperken.

Heeft u nog vragen?

    Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

    ADDRESS

    63739 street lorem ipsum City, Country

    PHONE

    +12 (0) 345 678 9

    EMAIL

    info@company.com

    Cart

    En cours de réalisation